Portocalopita sau prajitura greceasca

de susu in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 14021 vizualizari

 

Grozav de buna, nici nu stii ce mananci

 

INGREDIENTE

  • Placinta: 1 pachet foi de placinta linco 400 gr
  • 1 pahar de 200 ml iaurt mai gras
  • 1 pahar de ulei umplut pe trei sferturi
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua mari
  • esenta de rom
  • zeama de la o lamaie mica
  • Siropul: 3 cani de apa
  • 2 pahare de zahar
  • zeama de la 2 portocale sau lamai cu coaja lor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocalopita sau prajitura greceasca:

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana lipite intre ele. Ouale se scot de seara de la rece si a doua zi se bat bine pana devin spuma. Apoi punem treptat zaharul si le mixam impreuna. Urmeaza uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins. Adaugam esentele si zdrentele pe rand. Aluatul trebuie sa fie bine incorporat in oua sa nu ramana foi necoapte. Se pune intr-un vas termo, poate fi si neuns si se da la cuptorul incalzit pentru 30-40 min la 150 de grade. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata o scoate, nu se mai lasa in cuptor sa nu se intareasca prea tare. Punem treptat siropul peste prajitura calda, eu am folosit doar 4 polonice din siropul rezultat. Se da la rece inainte de servire. Nu a iesit foarte dulce dar cred ca e buna si varianta cu sirop de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocalopita sau prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide