Imi place mancarea chinezeasca, aia din restaurantele cu specific. Vorbeste lumea ca mancarea din China este cu totul altfel,k dar...pana ajung acolo, o voi consuma pe asta.
Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute.
Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din cantitatea de sos de soia.
Intr-o tigaie wok punem la incins jumatate din cantitate de ulei. Calim usturoiul zdrobit si ghimbirul tocat marunt. Adaugam apoi carnea si o prajim pentru 7-8 minute. Scoatem carnea pe o farfurie si, in aceasi tigaie, calim ceapa tocata julienne in restul de ulei. Adaugam apoi legumele, urechile de lemn hidratate si carnea prajita (in aceasta ordine, cu 1-2 minute intre fiecare). Punem peste supa de porc, sosul de soia ramas si condimentele.
Mai lasa pe foc cateva minute, pana se leaga si gata.
Servim cu orez fiert simplu sau cu taitei de orez.
Sa aveti pofta!
1
Carnea sa nu aiba grasime, altfel va strica reteta.