Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .
Ingrediente:
Pentru sos:
Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .
Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .
Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .
L-am scurs de apa .
Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !
Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)
Pofta buna !:)