Porc cu scortisoara si menta

de papabundetot in Porc, 2 Aug 2014 | 3176 vizualizari

 

Evident daca e weekend, la prima ora eu sunt la piata, lucru ce ma relaxeaza foarte tare dar ma si ajuta pentru ca acolo imi vin multe idei de preparate, unele se concretizeaza, altele nu, dar cate sa faci pana la urma intr-un weekend? :) Pentru ca tarabele sunt pline de legume in perioada asta dar si pentru ca eu ador dovleceii dar si fasolea verde, nu mi-a luat foarte mult timp sa creionez meniul de astazi. :)

 

INGREDIENTE

  •  5-6 felii pulpa de porc
  • 2 lingurite scortisoara curry praf
  • sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 4 crengute ( cu frunze) de menta
  • 1 lingura de unt ulei
  • ardei iute
  • 3 dovlecei
  • sare
  • nucsoara
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu scortisoara si menta:

Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii.

Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform.

Dovleceii i-am taiat felii cu tot cu coaja (daca nu va place ii puteti curata), am presarat peste ei sare si nucsoara si i-am lasat si pe ei o jumatate de ora sa prinda gust, apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde pe fiecare parte.

Fasolea verde am pus-o in apa cu sare la oparit (din pacate a mea a fost cam batrana si a trebuit sa o fierb ceva mai mult), apoi am scurs-o si am pus-o intr-o tigaie in care am pus unt si usturoi tocat, am lasat fasolea in unt cu usturoi 1 minut, intorcand-o mereu astfel incat toate pastaile sa fie atinse de unt si aroma de usturoi.

Carnea marinata am pus-o intr-o cratita cu unt, o jumatate de ardei iute taiat felii, putin ulei, crengutele de menta si am dat-o la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit frumos.

Simplu dar bun si sper sa faceti si voi .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu scortisoara si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit