Evident daca e weekend, la prima ora eu sunt la piata, lucru ce ma relaxeaza foarte tare dar ma si ajuta pentru ca acolo imi vin multe idei de preparate, unele se concretizeaza, altele nu, dar cate sa faci pana la urma intr-un weekend? :) Pentru ca tarabele sunt pline de legume in perioada asta dar si pentru ca eu ador dovleceii dar si fasolea verde, nu mi-a luat foarte mult timp sa creionez meniul de astazi. :)
Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii.
Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform.
Dovleceii i-am taiat felii cu tot cu coaja (daca nu va place ii puteti curata), am presarat peste ei sare si nucsoara si i-am lasat si pe ei o jumatate de ora sa prinda gust, apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde pe fiecare parte.
Fasolea verde am pus-o in apa cu sare la oparit (din pacate a mea a fost cam batrana si a trebuit sa o fierb ceva mai mult), apoi am scurs-o si am pus-o intr-o tigaie in care am pus unt si usturoi tocat, am lasat fasolea in unt cu usturoi 1 minut, intorcand-o mereu astfel incat toate pastaile sa fie atinse de unt si aroma de usturoi.
Carnea marinata am pus-o intr-o cratita cu unt, o jumatate de ardei iute taiat felii, putin ulei, crengutele de menta si am dat-o la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit frumos.
Simplu dar bun si sper sa faceti si voi .
Pofta mare!