Încercaţi o variantă orientală gustoasă!
Taie bucăţi mici carnea şi o prăjeşte în ulei. Adaugă ceapa felii subţiri şi ardeiul şi mai căleşte 15 minute.
Adaugă curry dupa gust(1 linguriţă pâna la 3 linguri), amestecă bine. Adaugă sucul din ananas si un pahar de apă şi mai fierbe cam 1 oră acoperit. Verifica să nu se prindă şi dacă e carnea făcută. Adaugş sos de soia şi ananasul bucăţele. Vezi dacă mai trebuie sare şi serveşte cu orez fiert, cu ciuperci, murături sau salată verde.
Am făcut rost de pudră de roşcove de la un magazin bio că eram curioasă cum este şi am adaugat puţin. E un gust asemănator cu cacaua.
Eu am făcut ciuperci astfel: am tăiat ciupercile champignons felii(cu codiţe cu tot), le-am pus în tigaie cu 1 lingură de apă pentru ca apoi îşi lasă ele apă. După ce apa a scăzut, am pus cam 50 g de unt si puţin ulei şi le-am prăjit. Spre sfârşit am pus sos de soia şi 1 linguriţă de lichior care i-au dat un gust grozav, fin de tot. Puteţi pune coniac dacă nu aveţi lichior. Am potrivit de sare şi piper.Am pus şi niste smântână si gata! De-li-cioa-se!