Pogacele cu jumari

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2010 | 8928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr jumari macinate
  • sare, piper, chimen macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.

La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

goldielocks 1

03.02.2011, 23:42

ah,ce bune sunt,eu stiu cu siguranta si merg si cu un pahar de vin sau bere

Mitinita 1

04.02.2011, 00:00

am facut si eu in Ungaria,super sunt cele din comert nici nu se compara

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 18:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari