Foarte bune cu un pahar cu lapte sau puse pachetel pentru scoala. Iar daca le facem mici merg si ca aperitive.
Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol. Laptele incalzit se amesteca cu zaharul si untul pana se topesc, apoi se toarna incet peste oua si se amesteca bine.
Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta aluatul 5 minute, apoi se pune la dospit pentru circa o ora.
Se intinde o foaie mai grosuta si se taie pogacele cu o forma rotunda. Se aseaza pogacile intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se presara deasupra cascaval si sunca.
Se coc pentru 15-20 de minute la foc potrivit pana se rumenesc.
Pofta buna!
1
deasupra puteti pune orice altceva va place
2
daca doriti pogaci mai mari taiati-le cu un bol, daca le vreti mai micute cu o canita sau un paharel