Pogacele

de karla in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 6504 vizualizari

 

Acesta reteta este super gustoasa bine venita orcand ,avand si un mic defect putina grasime dar pentru gustul lor se face o exceptie

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 200 gr unt sau 150 gr untura
  • 250 gr jumeri ,dar merg si 200 gr
  • un ou
  • chimen,susan,sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

In primul rand as vrea sa va spun ca eu am facut portie dubla pentru ca le ador sunt prea bune si merita facute in cantitati industriale :)  

Deci eu am inceput prin a pune drojdia la crescut cu putin lapte caldut si jumatate de lingurita de zahar si am lasat-o la crescut 10 minute. In timp ce a crescut drojdia am framantat faina cu untul, dupa care am pus drojdia, galbenusurile, sarea si laptele. Din toate aceste ingrediente am facut un aluat pe care l-am lasat o ora la crescut.

Dupa ce aluatul  s-a facut mare si frumos l-am intins intr-o foaie de aproximativ 2 cm  pe care am acoperit-o cu pasta de jumari. Aceasta foaie am inpachetat-o astfel: pe latura cea lunga a dreptunghiului din partea stanga o impachetati pana la mijlocul foii, apoi partea dreapta o impachetati peste cealalta. astfel veti obtine un un aluat sub forma unei carti. Dar nu lasati aluatul asa si il mai impachetati dreptunghiul in 2, duceti latura din partea de jos catre cealalta de sus. Aceasta impachetare se repeta in total de 3 ori si de fiecare data se lasa cate 15 minute la crescut.

Dupa acest timp indelungat a venit vremea pregatirii turtitelor minunate. Am intins o foaie de 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar dupa care le-am pus in tava cu hartie de copt, le-am lasat 10 minute la crescut, dupa care le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 20 minute aproximativ, depinde de cuptor.

Gata s-au rumenit pretioasele mele turtite. Mie mi-au iesit vreo 4 tavi. Acestea se pot sevi cu o cana de vin rosu, dulceata, branza etc. oricand la orice ora sunt bine venite.

Sper ca v-a placut prima mea reteta .    

Pofta buna!

TIPS-URI

1

oul batut care vine pus deasupra trebuie pus pe mijlocul turtitei,astfel daca cade si pe turtita si astfel nu va creste uniform

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

karla 1

03.03.2013, 16:09

da stiu si eu le ador si as manca tot timpul

diana_k 1

05.03.2013, 08:55

foarte faine

karla 1

05.03.2013, 15:21

multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu cașcaval