Poale-n brau moldovenesti

de maria_claudia in Dulciuri, 14 Sep 2010 | 9713 vizualizari

 

Sper sa nu se supere nimeni pe mine dar parerea mea este ca cele mai bune si mai reusite placinte poale-n brau se prepara in Falticeni(orasul meu natal)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 1kg faina,
  • 3 oua,
  • 250gr zahar,
  • 200ml lapte,
  • 2 linguri smantana,
  • 50gr unt,
  • 100ml ulei,
  • o lingurita de sare,
  • coaja de lamaia rasa,
  • zahar vanilat,
  • 50gr drojdie.
  • Umplutura:
  • 1kg branza vaci,
  • 250gr zahar, 
  • 2 galbenuse si un ou intreg,
  • 2 linguri de smantana,
  • zahar vanilat si putina esenta de rom. 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau moldovenesti:

Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc,  se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul inmuiat in lapte, smantana, esenta si zaharul vanilat se rastoarna peste faina.Cand toate s-au omogenizat se pune untul topit, si incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se lasa la crescut cca. o ora, la loc caldut.

Pregatim umplutura: branza se da prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu zaharul, galbenusurile si oul, mirodeniile si smantana, pana se obtine o crema. Cand alutul a crescut se intinde o foaie de placinta mai groasa, se portioneaza in patrate si in centru fiecarui patrat se pune branza, se suprapun colturile opuse.Se aseaza fiecare placinta in tava unsa cu ulei,se lasa sa creasca in tava cca. 10-15 minute, apoi se ung cu un ou batut.Se presara mac dupa preferinta.Se lasa la cuptor 50 min. la temperatura mijlocie.

Cand placintele s-au rumenit frumos se scoate tava din cuptor si imediat se insiropeaza usor cu un sirop din 100ml apa, 2 linguri de zahar, o lingurita ulei si zahar vanilat.   

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca umplutura este prea moale adaugati o lingura de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionix 1

15.09.2010, 09:53

sunt de acord ca in Falticeni sunt cele mai bune poale-n brau mama ne facea cand eram mici, mi-e tare dor de-o poala

Sylvia 1

17.09.2010, 11:21

Excelent arata, nota maxima

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere