O cina usoara sau un mic dejun delicios. Simplu si rapid pentru cei care sunt in criza de timp. Si sa nu uitam ca este si cat se poate de sanatos ;)
Tapetam o tava cu hartie de copt, incingem cuptorul la 150 grade. Ungem felia de paine cu uleiul de masline. Punem paine in tava si o lasam in cuptor pane devine aurie.(cc 5 minute).
Taiam avocado in doua, scoatem miezul cu o lingura si-l punem intr-un bol. Cu o furculita, pasam miezul de avocado pana capata consistenat unei paste. Adaugam sucul de lamaie si amestecam. Condimentam, dupa gust, cu sare si piper.
Intr-o cratita, punem apa si otetul. Intr-un castronel/ceasca spargem oul. In momentul in care apa incepe sa fiarba, (nu in clocot), adaugam oul. Il lasam UN MINUT la fiert, dupa care oprim focul si acoperim cratita, lasand oul inca 3 MINUTE. Il scoatem pe un servetel de bucatarie.
Painea scoasa din cuptor o ungem cu pasta de avocado, peste ea punem oul. Il condimentam cu sare, piper si boia.
Enjoy :)
1
Aceste poached eggs (cred ca in romaneste le zice oua romanesti, dar nu sunt sigura) sunt putin dificil de facut. Pana sa ma obisnuiesc cu procesul, am "nenorocit" o multime de oua. In filmuletul atasat veti gasi o metoda simpla de facut aceste oua. Eu am folosit-o destul de mult timp: https://www.youtube.com/watch?v=66btvAWmp7g&list=PLKu1CgwkxmXNm1UTC9MrxJQccmtv7duLF