Acest preparat ar fi trebuit sa fie unul simplu, doar ciuperci la cuptor stropite cu lamaie, ulei de masline, oregano si sare. Mi s-a parut modest, asa ca m-am hotarat sa adaug si cateva legume. Parca tot lipsea ceva, am zis sa fierb si-o mana de paste. In final, am avut o singura parere de rau : a fost prea putin, din ingredientele de mai jos rezulta doua portii medii si atat. Bun, da` putin :)))))
1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent.
2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci, stropim cu zeama de lamaie si uleiul, adaugam sarea, piperul, condimentele si punem vasul acoperit in cuptor la 180 grade C.
3. Fierbem pastele cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet si le lasam apoi la scurs intr-o sita.
4. Cand ciupercile si zarzavatul sunt facute ( cam in 25 minute), adaugam pastele fierte, usturoiul dat prin presa, iar deasupra casul taiat felii. In cazul in care se lasa multa zeama de la ciuperci, mai puteti elimina din ea.
5. Introducem in cuptor fara capac si lasam pana se topeste casul.
6. Se servesc imediat.