Placinte dospite

de CretuValentina in Mancaruri de post, 7 Iun 2019 | 7746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • sare o lingurita
  • 50 g drojdie
  • 250 ml ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte dospite:

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de lighean si lasam sa creasca 30 min.

Cand a crescut, punem aluatul pe blatul de lucru si facem bilute, apoi cu mana apasam pana facem o foaie mai groasa.

Punem uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins uleiul, luam o foai de aluat si o punem la prajit pana se face aurie pe ambele parti.

Se servesc calde cu zahar, miere sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]