Placinte dospite

de CretuValentina in Mancaruri de post, 7 Iun 2019 | 6172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • sare o lingurita
  • 50 g drojdie
  • 250 ml ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte dospite:

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de lighean si lasam sa creasca 30 min.

Cand a crescut, punem aluatul pe blatul de lucru si facem bilute, apoi cu mana apasam pana facem o foaie mai groasa.

Punem uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins uleiul, luam o foai de aluat si o punem la prajit pana se face aurie pe ambele parti.

Se servesc calde cu zahar, miere sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu dovlecel - de post