Placinte din aluat dospit cu branza

de simona72 in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 8478 vizualizari

 

A venit momentul sa incerc si aluatul dospit cu branza al lui Gaby. Ea a facut cornuri cu umplutura de gem...eu am ales varianta sarata si le-am umplut cu branza in amestec cu crema gulas din comert. Sunt grozave!! Multumesc Gabyta cea modesta!!:)))

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana grasa
  • 200 gr branza dulce(eu am facut-o in casa)
  • 700 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata(eu am folosit in amestec branza telemea cu branza framantata)
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri crema gulas la tub din comert
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte din aluat dospit cu branza:

Asa cum v-am obisnuit, aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa creasca 30 minute la loc caldut.

Pentru umplutura: am amestecat branzeturile cu galbenusurile si crema gulas.

Am rasturnat aluatul crescut pe masa de lucru, l-am impartit in sferturi, am luat fiecare bucata in parte, am intins-o cu sucitorul pe o planseta de silicon putin infainata. Cu forma medie de ravioli am decupat cercuri, am pus fiecare bucata de aluat decupata in forma, am adaugat cate o lingura de umplutura, am strans forma pana marginile sau lipit. Am pus placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat pe deasupra putin susan. Le-am lasat sa mai creasca inca 10 minute si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte din aluat dospit cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Poale-in brau si placinte cu branza