Parca mai ieri savuram din placintele bunicii ,la gura sobei alaturi de o cana cu vin fiert .A trecut ceva timp si mi s-a facut dor de niste varzari asa cum le numeste mamaia mea .
Am pregatit cateva ,sa incerc mai mult sa vad cum iasa teaba :D
Pentru inceput se framanata un aluat ca de paine, se acopera cu un prososp si se lasa la dospit.
Intre timp varza murata, se toaca destul de marunt. Pe aragaz se pune un tuci (o oala) se taie bucati de sunca si se pune in tuci, cand se rumeneste putin se adauga si varza murata, se caleste bine si spre final se adauga piper. Se lasa la racit.
Cand aluatul este crescut si varza se raceste, se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie, se taie in 6 parti, formand 6 patrate, se adauga cate o lingura cu varza si se formeaza din fiecare ,cate o placinta, se aseaza intr-o tava tapetata si se lasa la crescut. Dupa care se ung cu galbenus de ou, se dau la cuptor la 200° pana se rumenesc.
Pofta buna!