L-am pus din nou in functiune pe Mister Panini si imi place tare mult ca isi face bine treaba. Au iesit niste minunatii de placinte! Si sunt si de post!
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Se prepara o maia din putin apa calduta, zaharul, 1 lg de faina si drojdia zdrobita. se lasa sa creasca apoi setoarna peste faina amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si incepem sa amestecam avand la indemana si vasul cu apa calduta, din care turnam cate putin pana obtinem un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la loc caldut sa dospeasca.
Intre timp se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se adauga si piperul dupa gust, se mai amesteca putin si se lasa sa se raceasca.
Se ia din aluat o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, putin mai mare decat dimensiunea placii aparatului. Pe jumatate din foaie se aseaza varza, se intinde usor si se acopera cu restul foii. Cu o furculita se apasa pe margini pentru a nu iesi varza in timpul coacerii.
Se conecteaza aparatul la sursa de curent si cand ne indica aparatul ca este pregatit, se aseaza cu grija placinta si se inchide aparatul. Din cand in cand verificam daca este facuta placinta. Cand este gata se scoate cu o paleta de silicon si se continua cu restul placintelor.
Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna!
1
Se pot pregati si cu altfel de umplutura.