Placinte cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2015 | 2766 vizualizari

 

Mie imi place tot ce e cu sunca si cascaval.Numai sa fie bun :))
Din cauza racelii e posibil sa fi scris mai rau, dar revizuiesc eu intr-o zi .
Pozele nu sunt foarte stralucite deoarece sunt facute cu telefonul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta
  • cascaval ras
  • sunca afumata
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu sunca si cascaval:

Punem cubul de drojdie impreuna zaharul si putina apa calduta intr-un bol la dospit.

Pregatim un lighean mai mare in care adaugam drojdia dizolvata impreuna cu 4-5 linguri de faina, in functie de cata apa ati adaugat, si framantam putin, apoi adaugam restul de faina, sarea si cele doua galbenusuri. Framantam bine in timp ce adaugam cate putina apa calduta, depinde cat de moale vreti sa fie compozitia. La final punem 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute.

Dam la dospit 2 ore acoperind vasul cu prosop sau o bucata de material curata.

Dupa ce a dospit , ungeti masa de lucru cu ulei si impartiti compizitia in bucatele putin mai mici decat pumnul.

Luati fiecare bucata in parte ,o intindeti putin si puneti pe suprafata compozitiei cascaval ras si deasupra bucatele de cascaval.Adunati placinta ca si o branzoaica si apoi o apasati usor pana ce se intinde de 2-3 ori mai mare decta era initial.

Incalziti uleiul in tigaie si puneti placintele in ulei la foc potrivit sa se prajeasca pe ambele parti pana prin o culoare aurie.

Se scot pe un servetel de hartie. Se pot servi calde sau reci.

POfta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (7)

mirela0911 1

27.09.2015, 14:18

Tare bune!

Gicuta 1

28.09.2015, 13:44

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cascaval,salam si rosii