Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs.
Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata.
La final adaugam 2 linguri de gris, oprim focul si lasam sa se raceasca.
Drojdia se lichefiaza cu 1 lingurita zahar si una de sare.
Adaugam 3 albusuri, apa calduta, semintele de in.
Amestecam bine, apoi incorporam faina cat cere aluatul.
La final adaugam uleiul de masline, vom framanta aluatul cel putin 10 minute, pentru a-i da elasticitate.
Acoperim cu un servet curat de bucatarie, lasam la dospit o ora si jumatate.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Aluatul dospit l-am impartit in 11 parti aproximativ egale.
Am infainat masa de lucru, am intins cu sucitoarea fiecare bila de aluat in forma ovala, am pus cate o lingura de umplutura de loboda la o margine, apoi am impachetat aluatul astfel incat am format triunghiuri din aluat, vezi foto.
Asa am procedat cu toate bilele de aluat.
Am asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenusurile batute, am presarat seminte de in si sare grunjoasa, apoi le-am mai lasat cca 15 minute la dospit in tava.
Am dat tava la cuptor pentru 35 minute, pana s-au copt si rumenit frumos.
Le-am scos din cuptor, le-am lasat la racorit apoi am servit.
Pofta buna!