Bune rau! As manca non stop
Aluat:
Umplutura:
Laptele , drojdia, zaharul si o lingura de faina se pun intr-un bol si se omogenizeaza. Se lasa 10 minute la crescut.
Intr-un vas punem faina, sarea, galbenusurile batute cu ulei, si lapptele in care s-a dizolvat drojdia.Framantam un aluat compact, potrivit de moale. Daca mai este nevoie adaugam lapte sau faina in timpul framantarii. La sfarsit framantam coca cu o lingura de ulei si lasam aluatul sa creasca minim 30 minute.
Pentru umplutura amestecam branza cu albusurilele, zahar si ce mirodenii mai vreti, si grisul.
DUpa ce a crescut aluatul il impartim in bucatele mici cat un ou.
Se intinde fiecare bucata de aluat pe masa unsa cu ulei si se pune o lingura de branza si se impatureste dupa metoda fiecaruia.
Se ung cu ou batut placintele si le dam la cupttor la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Le pudram cu zahar si le servim calde...