Am avut Tarta Suprema, de ce nu si placinta? :)) M-a inspirat reteta Bucatarasului nostru Suprem. Am mai facut eu placinte cu spanac, dar ca asta, niciodata. Daca nu ma credeti, intrebati Bucatarasul! :)) Va provoc sa o probati :P
Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa.
Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si albusul de la al doilea. Se amesteca bine si se condimenteaza cu piper macinat si sare, dupa gust.
Se aseaza o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt, peste ea se intinde umplutura. Cealalta foaie de placinta se taie fasii si se formeaza un grilaj deasupra.
Se unge cu galbenusul ramas si se presara cu susan, apoi se coace 35-40 de minute la foc potrivit.
Se taie mai bine rece.
Pofta buna!
1
ceapa verde se poate cali in 2 linguri de ulei sa se inmoaie putin
2
daca aveti parmezan, sa presarati deasupra, eu nu am avut