Daca vi se anunta musafiri nepoftiti si nu aveti mult timp la dispozitie, sa stiti ca e salvatoare ideea asta, bine, daca vreti sa le dati mai mult de o cafea....:)) Reteta e by Sim0na, multumesc scumpa de inspiratie, chiar a picat la fix ideea!
Daca aveti aluat congelat, se lasa sa se decongeleze, al meu nu a fost nevoie ca era refrigerat asa ca l-am pus direct in tava si i-am decupat putin marginile ca era prea mare.
Stafidele le-am pus la inmuiat in apa calda, ca rom nu aveam, dar a fost bine si asa.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand smantana, apoi branza si la sfarsit pudra de budinca mixand dupa fiecare ca sa se incorporeze bine.
Se scurg stafidele si se amesteca in compozitie, apoi se toarna peste aluat si se niveleaza frumos.
Se coace la foc potrivit cam 50-60 de minute, pana se rumeneste frumos si apoi se lasa la racit. Se portioneaza cel mai bine rece.
Pofta buna!
1
am pus un praf de budinca pentru ca branza quark este foarte moale, ca o pasta, daca aveti branza de casa e de ajuns sa puneti 3 linguri de gris si 3 de smantana ca in reteta lui Simo
2
puteti orna deasupra cu fasii de aluat, dar e riscant pentru ca branza se umfla putin la copt