by Laura Adamache
Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.
Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si presaram 1 lg de gris, apoi intindem jumatate din cantitatea de aluat.
Peste aluat presaram cealalata lingura cu gris ce a mai ramas, apoi asezam feliile de sunca si radem cascaval si telemea.
Cealalta jumatate de aluat care a ramas, il asezam cu grija cu lingura peste cascavalul ras si apoi uniformizam . Lasam placinta sa creasca pentru 30 de minute, apoi presaram mac deasupra si dam la cuptor, pentru circa 30-40 de minute. Pentru a fi siguri ca aluatul este copt, introducem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca placinta este coapta.
Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si servi. Este foarte buna langa ceapa rosie.