Placinta rapida

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 9848 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 620 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 160 ml ulei
  • 1 lgt rasa cu sare
  • 2 lg gris
  • 1-2 lg unt ptr uns tava
  • sunca,
  • salam,
  • mortadella etc
  • cascaval ras, telemea rasa etc
  • 2 lg mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rapida:

  Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.

  Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si presaram 1 lg de gris, apoi intindem jumatate din cantitatea de aluat.

Peste aluat presaram cealalata lingura cu gris ce a mai ramas, apoi asezam feliile de sunca si radem cascaval si telemea.

  Cealalta jumatate de aluat care a ramas, il asezam cu grija cu lingura peste cascavalul ras si apoi uniformizam . Lasam placinta sa creasca pentru 30 de minute, apoi presaram mac deasupra si dam la cuptor, pentru circa 30-40 de minute. Pentru a fi siguri ca aluatul este copt, introducem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca placinta este coapta.

  Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si servi. Este foarte buna langa ceapa rosie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si ciuperci