Placinta Primavara

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 3361 vizualizari

 

Imi place placinta cu mere si de fiecare data incerc alt aluat, m-am jucat nitel si am decupat niste floricele care sa imbie Primavara sa apara.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 100 g smantana cu 30% grasime
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 plic de praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 800 g faina + sau - ( faina e un pic mai inchisa la culoare, e macinata din graul de asta toamna)
  • Umplutura
  • cca 1 kg de mere calite puse asta toamna la borcan
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Primavara:

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine.

Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata. Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la  mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g. Framantam bine si lasam sa se odihneasca cca 10-15 min, cat timp pregatim noi tava cu hartie de copt.

Apoi intindem o foaie de cca 1/2 deget grosime si decupam cu o forma floricele, eu am calculat si la tava mea 40/28 cm mi-au trebuit 35 de floricele.

Restul de aluat il intindem cat dimensiunea tavii, chiar un pic mai mult sa ridicam si pe margine, apoi asezam in tava, intepam cu o furculita tot aluatul. Peste aluat intindem merele deja pregatite de asta toamna (sau pregatite atunci, dupa caz).

Peste mere asezam floricelele din aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam sub tava o cratita cu apa, apoi reducem focul la mediu. Lasam sa se coaca cca 35-40 min, pana incepe sa creasca si sa se rumeneasca.

Cand e gata scoatem din cuptor, daca nu avem rabdare si ne place calda putem sa o portionam ( cazul meu) sau asteptam s ase raceasca.

E buna oricum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ela 1

17.03.2016, 19:19

ce bine arata

mirela0911 1

17.03.2016, 20:18

O nebunie de placinta!

mihaelar63 1

23.03.2016, 22:59

Ce frumoasa este . Arata super prajitura aceasta ,, Margareta ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Noduri de dragoste