Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos. Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit. Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte. Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura, dupa care rulam. Mi-au rezultat trei rulouri pe care le-am asezat invartite intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil.
Lasam la copt circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.
Crema caramel:
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand zaharul a prins o culoare aurie adaugam apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul dupa care tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
Mixam bine ouale cu cele 2 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine. Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.
Cand placinta s-a racit o scoatem din forma si intindem deasupra ei crema caramel iar peste aceasta presaram nuci macinate grosier.
Va asigur ca este delicios de buna!