Placinta dobrogeana

de tanyapatap in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 5914 vizualizari

 

Am incercat reteta bucatarasului Rux,multumesc foarte mult ptr reteta,a iesit tare buna si gustoasa exact cum ai zis :D

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • putina faina ptr intins foile

Compozitie:

  • 600 gr de branza sarata telemea
  • 3 oua

Sos:

  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare(atentie daca branza e prea sarata punem doar un praf)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Prepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat.

Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram  suprafata cu putina faina.

Se poate intinde si pe o foaie pergament.Preparam compozitia amestecand ingredientele.

Pe fiecare foaie punem compozitia de branza si apoi impaturim parte peste parte si o incretim usor.Asezam bucatile umplute intr-o tava unsa cu ulei.Dam la cuptorul incins la 180°c si coacem o jumatate de ora dupa care scoatem placinta si turnam sosul deasupra facut din ingredientele de mai sus,intepam cu furculita din loc in loc si mai dam la cuptor pana este bine rumenita.Daca nu e bine rumenita se mai tine la cuptor inca 30-40 minute,depinde de cuptorul fiecaruia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana