Placinta dobrogeana

de janet in Prajituri, 31 Mar 2010 | 63055 vizualizari

 

Este o placinta pe care eu o fac destul de des pentru familia mea. Neavind zahar in compozitie este grozava la un spritz!

 

INGREDIENTE

  • -700gr faina alba
  • -25 g drojdie (1 cub de drojdie)
  • -9-10 oua
  • -500gr telemea de oi
  • -500 gr brinza proaspata de vaci
  • -500 gr de smintina
  • -50 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Facem un aluat ca de paine: faina, apa ,drojdie si un pic de sare.
Cit creste aluatul pregatim umplutura.
Intr-un castron radem telemeaua si amestecam cu brinza de vaci, 4 linguri de smintina si 5 oua.
Cind aluatul a crescut il impartim in trei,patru bilute.
facem prima foaie (subtire)o presaram cu fulgi de unt si punem umplutura, rulam si punem in tava unsa .Asa procedam cu toate foile.Punem la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu.
Cand foile au prins o crusta deasupra ,scoatem din cuptor ,iar smantana ce ne-a ramas o amestecam cu 4-5 oua, batem bine si turnam peste placinta.Punem iar la cuptor  si mai lasam cam 30-35 de min.pina se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

milieanasimon2012 1

21.07.2013, 17:59

Plăcinta mea preferată

FlaviaD 1

21.07.2013, 22:51

La placinte inainte, in special dobrogene

babi5 1

21.07.2013, 22:54

O bunatate am trecut la favorit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac brad de Craciun