Placinta dobrogeana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2011 | 36671 vizualizari

 

Cine a mancat o data placinta dobrogeana nu o mai uita...niciodata! Mie imi place tare mult si mai ales atunci cand e calda , abia scoasa din cuptor....cu foi facute in casa cu multa branza...e foarte foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • putina faina pentru intins foile
  • Compozitie:
  • 600 gr branza sarata telemea( eu am pus de capra) 
  • 3 oua 
  • Pentru sos:
  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare( atentie, daca branza este foarte sarata punem doar un praf)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Prepararea foilor:

Facem un aluat care iese perfect din ingredientele de mai sus. Rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina. Eu am intins pe o foaie pergament.

Intre timp preparam si compozitia amestecand ingredientele.

Pe fiecare foaie punem compozitia de branza si apoi o impaturim parte peste parte, si o incretim usor.

Asezam bucatile umplute intr-o tava unsa cu ulei.

Dam la cuptorul incins ( la 180 grade) si coacem o jumatate de ora dupa care scoatem placinta si turnam sosul deasupra( facut din ingredientele de mai sus). Intepam cu furculita din loc in loc si mai dam la cuptor pana este bine rumenita( eu am mai lasat placinta inca 40 de minute) depinde totusi de cuptor .

 

TIPS-URI

1

Daca branza este foarte uscata putem adauga si doua linguri de smantana, daca este proaspata si moale, nu este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Purcelusi