Blat: Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde compozitia si se formeaza o foaie circulara de 30 cm. diametrul.Margarina rece se amesteca cu faina ramasa si se intinde deasupra foii.Se imparte in 8 parti ramanand in mijloc un cerc.Se aduce fiecare bucata spre cerc.Fara a framanta, se intinde din nou blatul si se face din nou procedura de mai sus.
Crema: Laptele se pune la fiert. Cand se incalzeste, se iau 100 ml. si se pune la racit.Se opreste focul iar peste laptele ramas se adauga otelul.Amestecand se vor observa niste bilute prin lapte.Dupa ce se alege bine, se scot bilutele, se pun intr-o sita si se lasa la scurs.Intre timp se amesteca branza cu ouale si zaharul pana se omogenizeaza.Se adauga grisul, esenta de rom si nuca de cocos.Se iau bilutele si se amesteca cu praful de sare, margarina si laptele ramas.Se incorporeaza in crema de branza cu ou.
Aluatul se taie in 12 bucati: 6 mai mari si 6 mai mici.Din fiecare bucata mare se intind foi subtiri si neuniforme care se pun intr-o tava de copt unsa cu putin ulei.Peste ele se adauga crema si celelalte bilute ramase intinse si ele foarte subtire.
Sirop: Apa se pune pe foc mic impreuna cu zaharul.Se lasa 12 minute din momentul in care incepe sa fiarba.Alunele se taie marunt si se adauga peste siropul oprit de pe foc.Se toarna deasupra placintei si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C.
1
Aluatul nu trebuie framantat dupa ce se adauga margarina.
2
Cuptorul se porneste atunci cand incepeti sa faceti foile mici.
3
In loc de alune se pot pune nuci sau alte fructe de toamna.