Placinta de sub tarta

de epurasha2bb in Prajituri, 18 Apr 2010 | 4270 vizualizari

 

i-am zis asa fiidca desi pare o tarta cu fructe obisnuita sub aspectul asta sta la baza o placinta cu mere cu blat de biscuiti si nuca.O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de mere rase,
  • 1 cana faina,
  • miezul de la 4 nuci,
  • 5 biscuiti cu vanilie pisati,
  • 80 g unt,
  • 4 linguri rase de zahar.
  • 1 kiwi,
  • cateva cirese,
  • 1 ou,
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de sub tarta:

Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6 bile din aluat si apoi le modelam prin presare pe formele de minitarte.Le bagam putin asa simple la cuptorul incins.Apoi le scoatem si adaugam merele rase si calite in mijloc.Apoi lasam la cuptor pana se rumenesc putin.Le scoatem iar si adaugam o crema spumoasa facuta asa: pliculetul de gelatina se amesteca cu zeama de la merele rase si cu albusul batut spuma.Peste aceasta presaram din loc in loc cateva bucatele de kiwi si cirese.Apoi bagam iar la cuptor pentru putin timp sa se coaca si deasupra.Gata! le puteti servi simple, cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura deasupra.Important e sa impartiti cu cineva drag!

TIPS-URI

1

daca nu aveti biscuiti si nuci puteti face si un aluat fraged obisnuit cu unt, faina , zahar si galbenus de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de sub tarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:50

o va multumesc, reteta e creatie proprie si mi-e drag sa spun ca a fost un succes!

Brindusa 1

18.04.2010, 20:58

hahaha ce nume i-ai pus

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:26

pai nu e asa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin