Umplutura:
Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.
Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.
In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei, apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.
Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta.
Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.
1
uleiul pentru uns foile se poate inlocui cu unt topit
2
daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.