Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Sep 2014 | 7044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 2 cani cu faina cernuta
  • o cana cu apa calduta
  • 2 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • un dovleac placintar (aproximativ 2 kg)
  • 5-6 linguri cu zahar
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • scortisoara dupa gust
  • Suplimentar:
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara:

Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in vasul acoperit un cu un prosopel curat de bucatarie, pana isi dubleaza volumul.

Dovleacul il spalam bine, il curatam de coaja si il taiem in bucati mici. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie.

In dovleacul maruntit incorporam ghimbirul ras (sau il maruntim o data cu dovleacul).

Din aluatul dospit, intindem trei foi.

Umplem fiecare foaie cu dovleac ras, presaram scortisoara si zaharul, dupa care le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt.

Fiecare placinta rulata o ungem cu ou batut.

Le coacem la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Dupa racire se presara zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de ghimbir se poate folosi putin piper negru macinat, insa aroma nu va fi aceeasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine - de post