Placinta cu spanac si foi Phyllo

de Tuxedo in Mancaruri de post, 3 Apr 2013 | 4094 vizualizari

 

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti. Mie imi place spanacul tare mult si il consum de cate ori pot.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 
  • 1 kg spanac congelat 
  • o ceapa medie 
  • pasta de tomate 
  • o legatura marar verde 
  • sare/piper 
  • zeama de lamaie dupa gust 
  • o ceasca de ulei pentru uns foile 
  • susan sau mac pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si foi Phyllo:

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura. Umplutura se face exact ca o mancarica de spanac. Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie.

Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca). Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti).

Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca. Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns. Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.

Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac. Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere! Se coace pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si foi Phyllo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi