Placinta cu salata

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 5449 vizualizari

 

Cat de bine este sa te trezesti dimineata si sa simti mireasma cafelei sau a brioselor tocmai scoase din cuptor? Imi da asa de multa incredere in mine. Ma simt asa de bine si stiu ca voi avea o zi minunata.


Cat de minunat este sa treci prin fata unei brutarii si sa simti aroma painii tocmai scoase din cuptor. Imi aduce in suflet o mare nostalgie, imi aminteste de bunica, de anii copilariei.
Cat de bine este sa sa intri in casa s sa simti miros de biscuiti. Mirosul acesta m aface sa surad, imi creeaza sentimentul de familie fericita, de sarbatoare.
Ador mirosul de mancare; e asa de plin de pasiune, de viata, de semnificatii, de sentimente.
De aceea astazi va propun o placinta tosmai scoasa din cupto; simpla, dar atat de inmiresmata incat l-o mananci doar sintindu-i mireasma.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina 00
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 200 g ricotta
  • 100 g caprino (sau o alta branza proaspata moale aggio)
  • 400 g salata
  • 25 g parmigiano ras
  • nucsoara
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu salata:

Amestecam faina cu 50 ml de apa calduta, un pic de sare si o lingura de ulei. Framantam pana ce obtinem o pasta fina, invelim aluatul in folie si il lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider.

Intre timp spalam salata si o taiem fasii. Taiem ceapa si o calim cu un fir dr ulei si cu un catel de usturoi. Adaugam salata, saram si lasam pe foc pentru cateva minute pana ce se evapora apa eliminata de salata. Luam de pe foc si lasam salata sa se raceasca. Adaugam apoi ricotta, caprino, parmeznul, albusul de ou, nucsoara si amestecam totul bine.

Intindem pasta subtire si o punem intr-o tava rotunda de 22 cm , acoperita cu hartie de copt. Punem deasupra amestecul cu salata si branza, inchidem marginile si le ungem cu galbenus de ou. Dam placinta la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 grade, in cuptor incalzit de dinainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu salata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

deyutzky 1

03.02.2014, 09:31

interesanta combinatie n-am incercat niciodata

MotanLaOale 1

03.02.2014, 15:25

Pushaa 1

03.02.2014, 19:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu somon