Aceasta reteta am gasit-o la o pensiune din sudul Italiei si este una din preferatele gospodinelor. Combinatia dintre mar si coaja de lamaie este una speciala,rafinata.... ceea ce m-a facut sa cer reteta bucataresei si cu mare drag v-o impart si voua. Se prepara foarte usor.
Avem nevoie de:
Framantam un aluat din ingredintele de mai sus, adaugand apa pana devine neted si elastic,apoi formam o minge ,pe care o ungem cu ulei si o lasam sa odihneasca intr-un loc rece si intunecos.
Intre timp decojim merele ,indepartam cotoarele si le taiem felii subtiri,eu le mai dau si prin razatoare uneori. Intidem aluatul pe foaie de pegament sau pe o carpa curata presarata cu faina ,pana ajunge foiaia foarte subtire,avand grija sa nu se rupa.Ungem foia cu untul topit ,adaugam merele pe toata suprafata ,presaram deasupra semintele de pin pe care le-am rumenit in tigaie,presaram putina scortisoara si coaja de lamaie, adaugam stafidele inmuiate in prealabil in apa. Folosind carpa sau dupa caz hartia de copt rulam foarte delicat placinta. O asezam intr-o tava cu hartie pergament si o ungem cu untul topit.
Se coace in cuptorul incins timp de 30 minute si se serveste atat calda cat si rece presarat cu zahar pudra (optional).
Pofta buna!