Placinta cu mere

de Corinuta in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 4012 vizualizari

 

Ma tot gandeam sa fac un desert cu mere si nu regret deloc ca am mers pe mana Gabytzei si am incercat placinta ei. A iesit o pufosenie dulce si buuunaaaaa, ca nu te mai saturi de ea!

 

INGREDIENTE

  • 570 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri zahar
  • Ptr. umplutura:
  • 8 mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 40 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un ou pentru uns deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se pune faina intr-un bol si se presara peste ea drojdia sfaramata. Laptele il incalzim putin cat sa putem topi in el untul si zaharul, apoi il turnam peste faina impreuna cu oul batut. Se framanta impreuna toate ingredientele pana rezulta un aluat moale si nelipicios. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit in loc caldut circa o ora.

Intre timp ne ocupam de umplutura: se curata merele si se dau pe razatoarea mare, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o cratita ceramica punem la topit untul impreuna cu zaharul si esentele, apoi adaugam merele. Se calesc impreuna circa 10 minute sau cat este necesar sa scada zeama care o lasa merele, amestecand din cand in cand. Cand e gata se lasa sa se raceasca.

Se imparte aluatul in doua, se intinde pe masa pudrata cu faina o foaie dreptunghiulara de aprox. jumatate de centimetru grosime. Se imparte pe lungime in 3 parti egale, dar fara sa-l taiem, doar vizual, apoi partile laterale le crestam din centimetru in centimetru, iar pe partea din mijloc intindem jumatate de umplutura. Trecem feliile din laterale peste umplutura formand un x, alternand pe cele din stanga cu cele din dreapta.

Cand am terminat cu impletitul, ne strecuram usor mainile sub capetele placintei si o transferam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu cealalta jumatate, apoi le acoperim cu un prosop si le mai lasam la dospit inca maxim 30 de minute.

Dupa ce au dospit, ungem placintele cu oul batut si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Se serveste cu o cana de lapte cald, ceai sau cafea, dupa preferinte.

 

 

TIPS-URI

1

placinta se poate pudra cu zahar praf inainte de servire, ai mei au zis ca nu e necesar pentru ca este destul de dulce

2

puteti inlocui aromele de rom si vanilie cu scortisoara pudra

3

daca aluatul este prea moale puteti adauga putina faina la framantat sau lapte daca din contra, vi se pare ca se lucreaza greu cu el. Optional puteti sa va ungeti mainile cu ulei cand framantati, la mine nu a fost nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

14.11.2014, 20:46

Arata chiar a pufosenieeee! Corinuta

Xandrinne 1

14.11.2014, 21:26

Corinuta 1

16.11.2014, 15:59

Multumesc dragi bucatarasi! Tare buna a fost, nu ma mai puteam opri din mancat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu mere