Placinta cu mere

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 23 Oct 2013 | 76514 vizualizari

 

Miros de toamna dulce!
O data cu placinta de dovleac, am profitat si am pregatit si una cu mere!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
    • 400 g faina de grau + 100 g
    • 2 oua mari
    • un iaurt gras
    • 50 g zahar
    • un praf de sare
    • un cub de drojdie
    • 2 linguri cu ulei
    • 1/2 cescuta cu apa calda
    Pentru umplutura avem nevoie de:
    • 1 kg mere rase
    • o cana de zahar
    • scortisoara dupa gust
    • optional: esente dupa gust
    Suplimentar, pentru uns:
    • 1 oua
    • 100 g iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp,  curatam merele de coaja si de cotor, le trecem prin razatoare si le lasam intr-o sita pentru a se scurge de sucul format. 

Cand aluatul a crescut suficient, il impartim in doua jumatati, avand grija sa pastram, separat o bucata mica de aluat pe care o vom folosi la sfarsit. Din fiecare jumatate de aluat, intindem cate o foaie de placinta, o umplem cu o parte din cantitatea de mar ras, amestecat cu zaharul si cu scortisoara, o rulam si o asezam intr-o tava ingusta (de cozonac am folosit eu). La fel procedam si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Din cel ramas, intindem o foiae mica, o taiem in fasii late de aproximativ un cm, si le asezam din loc in loc peste placintele pregatite. Le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, le ungem cu oul batut impreuna cu iaurtul si le mai lasam cam 10-15 minute. Placinta se raceste treptat in cuptor. O servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere in straturi