Placinta cu mere

de ionela2682 in Dulciuri, 11 Mar 2010 | 6960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt
  • 700-800 g faina
  • sare
  • mere rase
  • stafide
  • zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai facem un aluat dintr-o cana de apa 1 praf de copt sare si faina cat cuprinde.

Bila astfel obtinuta se imparte in patru cu cutitul iar la randul lor cele partu se taie in doua obtinandu-se astfel 8 ghemotoace care se vor intinde cu sucitorul presarand din abundenta faina, se umplu cu mere rase peste care am adaugat o esenta de rom, zahar, scortisoara si stafide.

Punem compozitia de mere doar pe jumatate de foaie restul o ungem cu ulei si rulam foaia. Facem asa si cu restul foilor dupa care stropim placinta cu ulei si o dam la cuptor pana capata o culoare frumoasa.

Cand s-a racit se pudreaza si se serveste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere