Placinta cu mere

de Tuxedo in Prajituri, 7 Apr 2013 | 7325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pentru o tava mare de 40cm/28 cm
  • Pentru aluat:
  • 2 pachete margarina (450 gr)
  • 200 gr iaurt gras (3% sau 6%)
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 600gr, mai mult sau mai putin in functie de cat de uscata este faina)
  • un praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 2 kg de mere acrisoare (Granny Smith/Jonagold/Idared)
  • zahar dupa gust
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intai pregatim merele, care se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun intr-o craticioara de inox impreuna cu zaharul (eu pun cam 6-8 linguri de zahar) si se calesc pe foc pana se inmoaie. La final dam cratita deoparte si punem scortisoara si zaharul vanilat.

Aluatul:

Scoatem margarina din frigider la temperatura camerei. O punem intr-un bol si amestecam cu iaurtul.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste margarina si iaurt, si se mesteca bine cu mana pana cand devine o coca nici prea moale nici prea tare, nelipicioasa.

O bagam la frigider minim 30 minute, apoi o impartim in doua parti egale si o intindem cu facaletul cat este tava. Foaia de jos o intindem mai mult pentru a o intinde putin pe peretii tavii.

Punem foaie de copt intr-o tava potrivita si intindem foaia peste care adaugam merele, iar deasupra punem cea dea 2-a foaie pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.

Se coace aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180ºC dar trebuie verificat cuptorul din cand in cand (fiecare cuptor coace diferit). Ea se va rumeni frumos, dar nu foarte tare.

Se pudreaza apoi cu zahar pudra, se lasa la racit si se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Tuxedo 1

08.04.2013, 18:18

din cantitatea de margarina pe care am folosit-o, mi-a iesit o tava foarte mare. Eu am facut foaia un pic mai groasa, ca asa ne place noua. Am facut si din 250 de margarina, dar intr-o tava potrivita, si coca este putin elastica, daca nu o intindem suficient, se va retrage la copt .Te sfatuiesc , daca faci si iti place aluatul, sa faci doar din jumatate din cantitati!

ionela2682 1

12.04.2013, 16:25

Ce bine arata!!

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:06

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare