Placinta cu mere

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Iul 2011 | 4935 vizualizari

 

Preferata mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • 1 cana de zahar
  • esente de vanilie
  • zahar vanilat
  • miez de nuca sau migdale
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

 

Merele se dau pe razatoare sau se taie cuburi mici (se lasa intr-o sita sa se scurga siropul, altfel placinta va fi foarte moale), se adauga esentele, zaharul, nucile/migdalele si scortisoara, se amesteca bine si se calesc in unt. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se intind 4-5 foi, se adauga compozitia, peste care se intind alte doua-trei foi de placinta (in timpul cocerii se vor unge cu margarina pentru a nu ramane uscate sau cu un amestec de iaurt/smantana si ou).

Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu .




Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu mere si ciocolata alba