Placinta cu legume si piept de pui

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 9097 vizualizari

 

Cu aceasta placinta aperitiv i-am incantat pe baietii mei azi si va trebui s-o repet.
de regula imi pregatesc aluatul de foietaj in casa, dar azi l-am cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj Bella
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 ardei copti(de la congelator)
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr piept de pui afumat
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • oregano
  • 150 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume si piept de pui:

Mai intai dezghetam aluatul de foietaj.

Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt

Asezonam cu condimentele si sare si acoperim sa se inabuse bine. Le lasam la foc incet cateva minute si mai mestecam din cand in cand, apoi adaugam pieptul de pui taiat felii si ardeiul copt taiat asa direct congelat, amestecam de cateva ori apoi stingem focul si punem totul intr-o sita la scurs.

Cand se racesc, adaugam mararul tocat(eu am pus tot de la congelator), apoi cascavalul ras, oul si omogenizam.

Imbracam forma de tarta cu prima foaie de aluat, punem compozitia in ea si pliem colturile.

Cea dea doua foaie o taiem fasii pe care le rasucim si le asezam deasupra.

Coacem la 180 grade pentru 40 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul de foietaj nu mai necesita intindere, se va pune exact atat cat este impachetat.

2

Se pot pune ciuperci proaspete si de asemeni carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de Legume (Reteta Video)