Placinta cu iaurt si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mar 2015 | 4521 vizualizari

 

Am tot vazut la fetele de aici aceasta placinta, am pus-o in asteptare iar acum i-a venit randul. Abia am reusit sa o pastrez intacta pana la shooting! :))) E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta 400g
  • 300 g iaurt gras Cedra
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale

Pt. sirop:

  • 200 ml suc proaspat stors de portocale
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si portocale:

Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare).

Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu praful de copt, se amesteca si lasam pentru cca 10-15 minute pana ce acesta nu se mai umfla.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune uleiul si coaja rasa de la o portocala. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza apoi se toarna compozitia peste foile de placinta rupte. Se amesteca toata compozitia pentru a se omogeniza bine apoi se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 40-45 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se storc portocale pana obtinem 200 ml suc proaspat, se adauga apa si zaharul si se pune pe foc sa dea cateva clocote. La final se adauga esenta de portocale.

Dupa ce s-a copt placinta, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se toarna siropul peste placinta avand grija sa acopere toata suprafata. Se lasa sa se raceasca dupa care se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca o preferati mai dulce, puteti umbla la cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diaconta 1

25.03.2015, 15:13

Cred si eu ca n-a rezistat prea mult ))
Delicioasa

mirela0911 1

25.03.2015, 15:52

E tare buna! Multumesc!

Geanina87 1

25.03.2015, 16:40

Ce buna si aromata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!