Un aluat pufos umplut cu ce tip de dulceata mai gasim prin camara. Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dulceata-de-pere/
Se topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.Se lasa la dospit 30 de minute in cuptorul cu microunde.Din aluat se ia 3/4 si se intinde o foaie pe hartia de copt. Se ia apoi cu hartia de copt si se pune in tava. Se adauga dulceata si se trece usor de capete sa acopere marginea placintei.Din coca ramasa(1/3) se intide o foaie si se taie fasii subtiri din care se face grilajul deasupra.Se unge cu galbenus de ou. Se da a cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste si este coapta.