Placinta cu dovleac

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 23 Oct 2013 | 3627 vizualizari

 

Miros curat de toamna dulce!

 

INGREDIENTE

Pentru foi avem nevoie de:
  • 400 g faina de grau + 100 g
  • 2 oua mari
  • un iaurt gras
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri cu ulei
  • 1/2 cescuta cu apa calda
Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg dovleac ras
  • o cana de zahar
  • optional: esente dupa gust
Suplimentar, pentru uns:
  • 1 oua
  • 100 g iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Am vrut un gust autentic de dovleac, de aceea nu am folosit prea multe adaosuri in compozitia placintei! De fapt am optat doar pentru zahar! Insa, ramane la alegerea voastra! Este deosebit de buna si asa, simpla!

Intr-un vas cernem faina impreuna cu sarea (Ca sa nu uitati de ea! Mie mi se intampla mereu!), formam o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp, daca nu aveti pe cineva care sa rada dovleacul :P trebuie sa va apucati de treaba! Dupa ce ati terminat de ras tot, il lasati sa se scurga pentru a nu iesi placinta prea moale. 

Acum impartiti aluatul in doua jumatati egale si intindeti din fiecare cate o foaie dupa grosimea dorita.  Ungeti o tava de aragaz cu putin ulei, asezati hartia de copt si peste aceasta o foaie de placinta.  Adaugati dovleacul ras, amestecat cu zaharul si cu esentele dorite, acoperiti cu cea de a doua foaie de placinta si dati tava la cuptor pana se rumeneste frumos. Acum e momentul sa ungeti placinta cu amestecul de ou si iaurt!  O mai lasati 5-10 minute la copt dupa care opriti focul si pastrati tava in cuptor, pentru a se raci treptat. Pudrati cu zahar vanilat si o serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

23.10.2013, 20:44

O, daaaa....adevarat miros de toamna...arata un deliciu! Astazi e prima data in aceasta toamna cand prepar desert cu dovleac ...irezistibil draga mea!

Rocsi 1

23.10.2013, 21:01

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 22:22

Va pup cu drag si va multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zwiebelkuchen