Placinta cu ciuperci

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2009 | 9012 vizualizari

 

Dupa o idee Lily.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 330 ml lapte
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • sare, piper, boia
  • 3 oua
  • marar
  • Topping:
  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie patratele. Merge super bine cu iaurt ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (7)

rivka 1

04.01.2010, 22:38

trebuie sa o incerc si eu cred ca iese grozava si cu aluat de foietaj.

cristeena20 1

04.12.2012, 13:12

wowwwwwww..ce bine arata si ce buna tre sa fie!!!

- Andreea - 1

04.12.2012, 16:03

eu am trecut-o la favorite

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci fripte cu piure