sotul a mancat-o cu sos de ardei iute...
Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.
Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se inmoaie adaugam jumatate din rosii. Lasam inca vreo 2-3 minute si amestecam intruna. Adaugam carnea si lasam pana incepe sa se albeasca. Adaugam restul de rosii si usturoiul iar apoi mai lasam cateva minute. Punem sare, piper, cimbru si cozile de patrunjel. Amestecam bine si dam la racit.
Intre timp pregatim sosul pentru uns foile.
Batem bine ouale si apoi le amestecam cu lapte, smantana si marar. Punem sare si piper dupa gust.
Cand carnea s-a racit ne apucam de asamblat placinta.
Eu am facut-o intr-un vas yena, asa ca fiecare foaie am indoit-o in doua.
Ungem forma de yena cu putin unt apoi punem o foaie de placinta, ungem cu ulei foaia, punem alta foaie, iar ungem... repetam procedeul de 5 ori, adica folosim 5 foi in total. Peste stratul de foi punem 1/3 din sos iar apoi punem jumatate din compozitia de carne. Punem iar un strat de foi, le ungem pe rand cu ulei, turnam iar sos si iar carnea. Peste carne, punem ultimul strat de foi, la fel unse individual cu ulei, si turnam restul de sos.
Dam la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste. Eu am lasat-o cam o ora si 30 de minute.
Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!