Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.
Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare si dospire.
Umplutura:
Branza de vaci se mixeaza cu ouale pana se obtine o crema fina. Adaugam chimenul, saram si piperam dupa gust si omogenizam.
Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie de circa 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unui pahar sau cu o forma speciala rotunda de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat de jur imprejurul vasului de ceramica uns bine cu ulei, astfel incat sa acoperim si fundul vasului.
Umplem formele cu crema de branza, punem cate o rosie cherry deasupra si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.