Dulce-sarata, o placinta intr-o combinatie delicioasa cu miros de copilarie...una doua o punea mama in tava...si Doamne cum mirosea in bucatarie!
Umplutura:
Decor:
Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele retetei.
Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si vanilia le-am mixat ca pentru bezea.
Am topit untul si l-am lasat usor la racit.
Galbenusurile le-am amestecat usor ca la maioneza cu uleiul, apoi cu lamaia, iaurtul si la sfarsit untul topit. Am adaugat faina, praful de copt si am omogenizat cu un tel iar la sfarsit am pus albusurile batute spuma cu zahar pe care le-am incorporat prin invaluire.
Am uns forma si am turnat compozitia.
Umplutura:
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am mixat spuma.
Branza am amestecat-o cu zahar, vanilie, coaja de lamaie si galbenusuri, apoi cu albusurile spuma, am adaugat stafidele.
Am pus umplutura peste aluatul din tava, am avut grija sa nu amestec cele doua compozitii, dar daca se intampla nu e nimic, nu se musca. :)))).
Am adaugat merisoarele, am razuit putina coaja de lime (optional) si am copt placinta timp de o ora la 180 de grade. Eu in ultimile zece minute am pus deasupra o foaie de copt ca sa nu se arda. Creste foarte frumos in tava.
Lasati placinta la racit, taiati-o in bucati si pudrati-o cu zahar...e minunata!