Nu stiu altii cum sunt dar eu cand aud de placinta cu branza asa mi se face o pofta si ma pun pe facut ca nu am incotro:)
Stafidele se pun la inmuiat in apa rece cu esenta de rom pentru 30 de minute.Dupa care se scurg si se folosesc.
Pregatim compozitia astfel:Scurgem branza dulce(daca este nevoie), telemeaua de vaca se da pe razatoare, sau se sfarama cu furculita, mana...
Intr-un castron incapator adaugam branza dulce, telemeaua,stafidele, 4 oua, smantana, esenta de vanilie , zaharul si zaharul vaniliat, coaja de lamaie si portocala.Omogenizam bine cu mana, cu telul sau cu o spatula, dupa care adaugam si cele doua linguri de gris.
Dam compozitia de- o parte si ne ocupam de foi.Luam cate 3 foi, le ungem pe fiecare imparte cu ulei, le punem una peste alta.Apoi adauagam o parte din compzitie, rulam din ambele parti inspre centru, iar capetele le rasucim sa nu pierdem compozitia pe drum:)
Rulam astefel toate foile pana la terminarea lor si a compozitiei.Le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Le pensulam apoi cu putin ulei, si deasupra batem ouale ramase cu 2 linguri te lapte si turnam peste placinta.
Dam la cuptorul preincalzit in prealabil, la foc mediu, pt cca. 40-50 de minute.
Cand este gata placinta se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar si se serveste.Calda sau rece, cum va place.Oricum e buna:)
1
foile pentru placinta este mai bine sa le cumparati proaspete
2
daca folositi foi congelate este bine sa le scoateti cu cel putin 30 de min inainte de utilizare de la congelator.