Placinta cu branza dulce si stafide

de RuxyRux in Prajituri, 30 Iul 2011 | 14955 vizualizari

 

Imi era de multa vreme pofta de ea, imi place foarte tare mai ales ca imi aminteste de copilarie....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie( sau 1 pliculet de drjdie uscata)
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 350 gr faina
  • 650 gr branza de vaci mai scursa
  • 2 linguri de smantana
  • 1 cana de zahar
  • coaja de portocala rasa
  • 3 pliculete vanilie
  • 1 galbenus de ou si un sfert de cana de lapte pentru uns
  • 1 canita de stafide aurii( un pumn)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Amestecam intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si apoi dizolvam  drojdia. Lasam la dospit 10-15 min punem faina si obtinem un aluat bun si nelipicios. Lasam din nou 15 min la dospit.  Impartim alatul in doua.

Facem compozitia de branza, amestecand branza, smantana cu ou, apoi  cu zahar,  stafide, coaja de portocala si vanilie.

Intindem foaia( eu intind direct pe foaia de copt), apoi punem jumatate din compozitia de branza si stafide. Rulam usor si asezam in tava cu tot cu foaia de copt. Procedam asa si cu a doua foaie.

Punem si a doua placinta in tava si ungem cu galbenusul batut cu lapte.

Dam la cuptor pentru aproape o ora( la 180 grade). Verificam sa fie rumenita si coapta in interior.

Servim cu mare pofta si placere.... e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

04.08.2011, 21:26

Multumesc Ed, multumesc Naomy...eu cred ca ar merge si cu o crema de branza dulce gen Philadelphia

simo80 1

06.03.2014, 21:41

Cate oua vin puse in compozitia de branza dulce?

RuxyRux 1

06.03.2014, 22:17

La 650 gr de branza dulce...pui intre 3 si 4 oua...imi pare rau acum vad ca nu e scris in reteta... cer scuze

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza si portocale