Placinta creata cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 29 Apr 2010 | 24565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • umplutura
  •  500 g branza de vaci
  •  2 oua
  •   1 pahar iaurt
  •  2-3 lg zahar
  • deasupra 1 pahar iaurt+ 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata cu branza:

se face un aluat din apa .sare,praf de copt si faina cat cuprinde. se imparte in patru si se intind foi cat mai subtiri cu putinta,

Umplem mijlocul foii cu umplutura din branza zahar, iaurt si oua iar marginile le ungem cu ulei , le aducem una peste alta ,peste branza dupa care incretim si punem in tava unsa cu ulei.

Deasupra turnam iautu amestecat cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste, se pudreaza si se serveste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionela2682 1

30.04.2010, 15:17

cum sa nu! pt toata lumea!

laura_n 1

01.02.2013, 17:28

ce bine arata , numai buna pt pofta mea )

danuker 1

27.03.2018, 14:25

Am facut cu branza de oaie, ceapa verde, marar, si leurda.

Am lasat-o la cuptor 25 minute; cred ca mai trebuia vreo 5. O sa vedem data viitoare; ne-am luat si termometru.

Am avut o mica problema cu aluatul: am suprapus creturile, si nu s-a copt prea bine.

Data viitoare nu le suprapunem, doar le lipim laolalta. Poate ca o sa si reducem cantitatea de aluat relativ cu umplutura.

L-a facut prietena mea, si a fost foarte bun, in ciuda aluatului putin necopt !

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoici ca la mama acasa