Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 10756 vizualizari

 

Am descoperit aceasta placinta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri gris
  • 150 g sunca
  • 150 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sunca si cascaval:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam in aceasta gropita drojdia dizolvata apoi adaugam ouale, uleiul si sare.Amestecam usor cu o lingura.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu gris. Eu am folosit o tava de 25x25 cm. Punem jumatate din aluat in tava si nivelam. Presaram putin gris apoi asezam un strat de sunca feliata subtire apoi cascaval ras. Urmeaza inca un rand de sunca si unul de cascaval ras.
Acoperim cu restul de aluat, pe care il intindem cu dosul unei linguri umezite. Presaram mac si susan si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem placinta in cuptorul preancalzit, la foc mic timp de 20-25 de minute. Inainte sa o scoatem din cuptor facem testul scobitorii. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca placinta este coapta.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca in tava. Taiem patratele si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de cascaval